OFTE STILTE SPØRSMÅL

Hvorfor bytter Tropicana ut juicekartongene med PET-flasker?


  • De nye, gjennomsiktige flaskene lages av 100 % gjenvunnet plast (rPET), noe som lar kundene våre se fargene, nyansen og kvaliteten på juicen vår.
  • I tillegg vil byttet til PET gjøre at juicen holder seg bedre og at næringsverdien holder seg lengre ved oppbevaring.
  • Emballasjen støtter PepsiCos agendamål om å øke bruken av gjenvunnet plast, og om å utforme all emballasje slik at den er resirkulerbar, komposterbar eller nedbrytbar. Vi gjennomførte en intern analyse for bedre å forstå ringvirkningene av å bytte fra kartonger til plastflasker. Ved å bruke 100 % gjenvunnet plast (rPET) i vår nye 900 ml-flaske, kunne vi redusere karbonavtrykket til PET-flasken og samtidig støtte sirkulærøkonomien.Forbrukere forventer i økende grad at varemerkene skal ta ansvar og øke andelen av gjenvunnet materiale i sine forpakninger. Vi håper at Tropicana-tilhengere vil like flasken som består av 100 % gjenvunnet plast og som er en del av pantesystemet – og at de vil støtte oss på reisen.


Er den nye Tropicana-flasken en del av gjenvinningssystemet?


Den nye Tropicana-flasken er en del av det norske gjenvinningssystemet, og har derfor PANT-logoen. Plast har lengre livssyklus når det gjenvinnes gjennom pantesystemet. En PET-flaske har lav vekt, og kan gjenvinnes tilbake til et grunnmateriale som kan brukes til å lage en ny flaske. Det å gjenvinne plasten i Tropicana-flaskene våre reduserer klimaavtrykket og bidrar til en forbedret sirkulær økonomi.


Er de nye flaskene mer karbonintensive i produksjon enn kartongene?


  • Tradisjonell kartongemballasje (som regel laget med 80 % papp), har relativt sett et lavere klimaavtrykk enn andre emballasjeformater.

  • Imidlertid inneholder det meste av kartongemballasje også ulike lag med plast, aluminium og papir, noe som kan gjøre at den er vanskelig å gjenvinne.

  • PET er et av de materialene det gjenvinnes mest av i verden. En gjennomsiktig, lettvektig PET-flaske kan gjenvinnes tilbake til et grunnmateriale som kan brukes når man produserer nye flasker. Ved å bruke 100 % rPET i vår nye 900 ml-flaske, er vi i stand til å redusere PET-flaskens CO2-påvirkning samtidig som vi støtter den sirkulære økonomien. For videre å forbedre klimaavtrykket til PET, jobber vi med å sikre 100 % resirkulerbarhet, redusere CO2-utslippet til plasten vår, og øke mengden gjenvunnet materiale som vi bruker.


Hvorfor er de nye Tropicana-flaskene mørkere i farge enn andre juiceflasker?


  • Ettersom vi bruker gjenvunnet materiale i våre nye Tropicana juiceflasker, vil man kunne ane en liten misfarging på emballasjen. Friskheten, kvaliteten og den gode smaken på våre 100 % rene fruktjuicer er imidlertid den samme.

  • Det å bruke 100 % gjenvunnet PET kan påvirke fargen på flasken. Vi jobber hardt for å sikre oss at alt PET-materialet vi bruker samsvarer med våre interne kvalitetsprosedyrer og -vurderinger.


Hvorfor erstatter ikke Tropicana plastflasker med glassflasker?


  • Som bedrift utformer vi emballasjematerialet vårt med flere viktige kriterier i bakhodet. Det gjelder ting som overholdelse av matsikkerhetsregler, bevaring av ferskhet og kvaliteten på produktet, i tillegg til bærekraftmål, pris, samt hva som er enklest for kunden og hva kunden foretrekker. Når vi begynner på en ny designprosess, balanserer vi disse kriteriene opp mot hverandre for å finne frem til den endelige emballasjeutformingen.

  • Etter en slik prosess har vi kommet frem til at PET er det mest formålstjenlige alternativet for denne delen av porteføljen vår, ettersom det er et av de materialene som gjenvinnes aller mest i verden. En PET-flaske har lav vekt, og kan gjenvinnes tilbake til et grunnmateriale som kan brukes når man produserer en ny flaske.